Pizza cu carne de oaie

Ptr aluat:125 ml untdelemn,60ml bors,20g drojdie,25ml lapte,faina cat cuprinde ptr k aluatul format sa se poata intinde,50 g parmezan,sare(daca mai este nevoie).

Ptr umplutura:6 linguri sos de vin,300g friptura de oaie,50 g masline,200g cascaval,1 kg rosii,30 g gris,50 g unt sau margarina.

Ptr prepararea aluatului,untdelemnul se amesteca cu drojdia dizolvata in lapte,cu borsul si cu parmezanul.Se adauga faina(cat cuprinde )sare si se framanta un aluat potrivit de tare.Se lasa sa se odihneasca 2 ore,apoi se intinde intr-o tava rotunda unsa,tapetind si marginile tavii (ca sa se poata pune inauntru umplutura),se inteapa aluatul din loc in loc cu furculita si se pune la cuptor la foc potrivit.Se coace pe jumatate,apoi se scoate din cuptor pana capata o frumoasa culoare aurie.

Pentru prepararea umpluturii,friptura de oaie si cascavalul se taie marunt si impreuna cu maslinele se includ in sos.Rosiile se taie felii subtiri si se asaza deasupra impreuna cu bucatelele de unt.Se da la cuptor la foc potrivit.Se serveste fierbinte.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu