Sos de ciuperci cu vin

Ingrediente reteta
1ceapa,100g ciuperci,1/2 cana smantana,2galbenusuri,1/2pahar vin alb,100g unt,zeama de lamaie,1/2l supa de legume,o lingura sos alb,un praf de sare
Mod de preparare (timp estimat: 40 min, complexitate: redusa)
Se toaca ceapa marunt si se pune cu vinul intr-o cratita,pe foc mic,acoperita cu un capac si se lasa sa fiarba pana scade vinul.Se adauga o lingura de sos rece,se toarna supa treptat,apoi smantana si se lasa sa fiarba>dupa ce a fiert si a scazut pana la grosimea unei smantani,se amesteca si galbenusurile batute cu unt si sare.Se aseaza vasul pe o oala cu apa fierbinte ca sa stea la caldura.Ciupercile se taie felii si se inabusa in unt,intr-o cratita acoperita cu capac,amestecand din cand in cand.Dupa ce au scazut de tot,se amesteca in sos,se adauga si zeama de lamaie
Mod de servire
Se serveste la friptura

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu