Prajitura cu caise confiate si migdale

Ingrediente:

Aluat framantat:

-200 g ciocolata menajera ptr topit

- 75 ml apa

-100 g unt sau margarina

- 100 g zahar pudra

- 1 plic de Zahar vaniliat Dr.Oetker

-1 linguritza rasa cu scortisoara macinata

-3 oua

-150 g faina

-3 linguritze rase cu praf de Cacao Dr.Oetker

-100 g caise uscate taiate fin

-50 g migdale decojite si taiate fin

-1 plic Glazura ciocolata Dr.Oetker

Mod de preparare:

1.Ptr aluat,ciocolata rupta in bucati mici,apa si untul/margarina se pun intr-o craticioara in baie de abur la foc mic,amestecandu-se ptr a se obtine o crema compacta.

2.Compozitia se toarna intr-un vas si,treptat,cu ajutorul mixerului se amesteca zaharul,zaharul vaniliat si scortisoara.Se adauga apoi ouale,treptat (ptr fiekre ou se amesteca cu mixerul cca. jumatate de minut).

3.Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in compozitia pregatita,folosind mixerul la viteza medie.Se incorporeaza apoi caisele si migdalele.In tava tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia si se netezeste.Se introduce in cuptor.

Cuptor electric- cca. 180 de grade(preincalzit,partea de jos)

Cuptor cu aer fierbinte-cca.160 grade (preincalzit)

Cuptor cu gaze-Treapta 3(preincalzit)

Timp de coacere:aproximativ 20 minute

4.Dupa coacere se lasa prajitura sa se raceasca pe gratarul de bucatarie.

5.Glazura de ciocolata se prepara conform instructiunilor de pe plic.

Cand glazura este inca moale se decoreaza cu caise si migdale si se lasa sa se intareasca.

6.Dupa ce s-a racit,prajitura se taie in bucati (de 4*4 cm ).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu