Ingrediente:
Aluat framantat:
-50 g unt /margarina
-125 g zahar pudra
-1 plic de Zahar vanilinat Dr.Oetker
-1/2 fiola Esenta de rom Dr.Oetker
-1 ou
-125 g faina
-2 lingurite cu varf cu Praf de copt Dr.Oetker
-250 g fulgi de cocos
-1 lingura cu lapte
Mod de preparare:
1.Cu mixerul reglat la viteza maxima se bate untul sau margarina pana se obtine spuma.Treptat se adauga zaharul pudra,zaharul vanilinat si esenta de rom.Se bate pana se obtine o masa compacta,apoi se incorporeaza si oul (aprox. 1/2 minute).
2.Se adauga treptat faina si praful de copt si se amesteca in continuare in compozitie,de aceasta data la o viteza medie a mixerului.Turnam apoi laptele.La sfarsit se incorporeaza rapid si fulgii de cocos.
3.Cu doua lingurite modelam gramajoare de pricomigdale care se depun in tava in care s-a pus hartie unsa ptr copt.Eventual se apasa usor cu degetul.
Timp de coacere:9-10 minute fiekre tava
4.Dupa ce s-au copt,pricomigdalele se scot din tava si se lasa sa se raceasca.
Sugestie:pricomigdalele se pot decora cu glazura de ciocolata Dr.Oetker,prin inmuierea partii din spate a pricomigdalei in glazura,in asa fel incat sa apara parti intunecate.Se poate accentua gustul fulgilor de nuca de cocos daca in prealabil ii prajim intr-o tigaie fara grasime.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu